понедељак, 22. јул 2019.

Jugoslav i ja

Svako od ova tri sjajna vina nosi ukuse svoga kraja. Jugoslavija kao vinski region bi svetu imala svašta da pokaže.
Da li ste za topla vina iz Makedonije, sjajna bela vina iz Štajerske, vina sa crvene zemlje poluostrva Istre?
Ili ste možda za vina sa kamena (strogo mislim na vranac)? Kaberne iz Negotina?
O regionima bi se još moglo dosta reći, a o klimi samo reči hvale.

Kada sam kupovao graševinu Perak, znao sam da će biti dobra. Ono kad kupiš vino na znanje! Kategorija iznad osnove, tipična za vrhunske graševine. Lepo žuta, sa aromama kasne berbe u pozadini, koja me uvek vraća u detinjstvo i ukuse babinog kompota.
Bagueri šardone je iz 2013., spreman za piće u svakom pogledu. Ovo vino bih svrstao u šardone barik klasike i preporučio svima koji vole da popiju dobar, zlatno-žuti šardone.
Radovanovićeva kupaža frana i kabernea je verodostojan predstavnik šumadijskog vinskog ukusa. Ukus klime je prepoznatljiv. Ukus kabernea takođe.

Prateći auditorijum je uživao u laganim gutljajima, ispijajući vina u večernjim časovima na prostranoj terasi, sa brusketima od ovčijeg i livanjskog sira, čistim čašama i vinima na temperaturi.





Нема коментара:

Постави коментар