петак, 30. септембар 2022.

Vina novog sveta

 Uvek ću pamtiti svoje prve susrete sa vinima novog sveta. 

Ovog puta, vinski odred je u stilu iskusnih avanturista, rešio da zaplovi daleko od bezbedne zone i otisne se do obala Novog Zelanda, Čilea i Argentine.

 Nismo videli ni Maore, ni haku, ni Atakamu, ni Iguazu vodopade...

 Ali, preko vina smo uspeli da osetimo i vidimo bar deo atmosfere u zemljama južne hemisfere.

Babich Sauvignon blanc 2020 - Novi Zeland i sovinjon blan se pišu kao jedna reč. Fantastična hrskava svežina pomešana sa pirazinskim i tropskim aromama. Od početka do kraja ravan i neodoljiv.

Alamos Chardonnay 2019 - Argentinska vina su prepoznatljiva po uzgoju na velikim nadmorskim visinama. Ovo vino spada u klasu laganijih barikiranih šardonea, dopadljivo na prvu i prihvatljivog cenovnog ranga. Maximalno korektno. 

Atorrante malbek 2019 - Malbek je sorta sinonim za Argentinu. Na žalost, posle ogromne tolerancije i pokušaja razumevanja ove boce sa više aspekata, ovo vino nije dobilo prelaznu ocenu. Jedina pozitivna stvar je aroma crnog bibera koja praši.

Santa Digna shirah 2019 - Veoma kompleksna čileanska kompozicija. Duboka i mračna, osvežena herbalnim i notama crvenog voća. Tanini puni i opšte prisitni. Zadovoljstvo i zamišljenost.

Markowitch Pinot noir 2020 - Na samom kraju, pravo iz Pandorfa, potpuno neočekivano nam je stigao  austrijski pino noar i svojom germanskim aristokratskim stilom, vratio na bečki dvor i sa divljeg mora ukotvio u mirnu luku

Svuda pođi, svojoj kući dođi.







Нема коментара:

Постави коментар