Početkom jula se dogodila jedna zanimljiva degustacija, koja me je inspirisala da napišem par reči o Terasi.
Naime, radi se događaj pod nazivom "Graševina bez granica".
Pet degustacija, vrhunska organizacija, ukupno trideset pet Graševina iz Hrvatske, Mađarske, Slovenije i Srbije. Odlična prilika da osetite Graševine, Olaš rizlinge, Laške rizlinge i Grašce na jednom mestu.
I šta sam naučio:
- Da položaj Mitrovac u Kutjevu daje vrhunske Graševine
- Potvrda da Iločki podrumi imaju sve dobro
- Olaš rizling iz regiona Šomlo
- Da vinarija Marof iz Prekmurja ima drugačija vina
- Da je jedna naša vinarija poslala Grašac, gde smo se svi pogledali i kiselo osmehnuli
- Da Molovin ima Grašac iz 2013. koji razbija
- Neke od Graševina se prave tako što se deo grožđa bere na vreme, a deo malo kasnije, prave se kupaže i dobija vino boljeg kvaliteta.
E tu sam te čeko!
Terase iz 2013 me je upravo asocirala na takav način pravljenja vina. Kupaža Šardonea, Sovinjon blana, Rizlinga i Graševine. Bez obzira na godine, vino je u punoj snazi, sa bojom koja oslikava karakter i blagim notama koje asociraju na miris kompota, tipičnog za mirise neke kasne berbe. Zaista pravo uživanje u lepoti ukusa.
Naposletku, kao maneken Jeruzalem Ormoža za Srbiju i sa sedam probanih i objavljenih etiketa (uskoro i osma), o ovoj vinariji mogu reći sledeće: Ako želite da osetite tipične karakteristike neke sorte, predela gde raste vinova loza i da kupite vino za pristojan novac - Jeruzalem Ormož.
Naime, radi se događaj pod nazivom "Graševina bez granica".
Pet degustacija, vrhunska organizacija, ukupno trideset pet Graševina iz Hrvatske, Mađarske, Slovenije i Srbije. Odlična prilika da osetite Graševine, Olaš rizlinge, Laške rizlinge i Grašce na jednom mestu.
I šta sam naučio:
- Da položaj Mitrovac u Kutjevu daje vrhunske Graševine
- Potvrda da Iločki podrumi imaju sve dobro
- Olaš rizling iz regiona Šomlo
- Da vinarija Marof iz Prekmurja ima drugačija vina
- Da je jedna naša vinarija poslala Grašac, gde smo se svi pogledali i kiselo osmehnuli
- Da Molovin ima Grašac iz 2013. koji razbija
- Neke od Graševina se prave tako što se deo grožđa bere na vreme, a deo malo kasnije, prave se kupaže i dobija vino boljeg kvaliteta.
E tu sam te čeko!
Terase iz 2013 me je upravo asocirala na takav način pravljenja vina. Kupaža Šardonea, Sovinjon blana, Rizlinga i Graševine. Bez obzira na godine, vino je u punoj snazi, sa bojom koja oslikava karakter i blagim notama koje asociraju na miris kompota, tipičnog za mirise neke kasne berbe. Zaista pravo uživanje u lepoti ukusa.
Naposletku, kao maneken Jeruzalem Ormoža za Srbiju i sa sedam probanih i objavljenih etiketa (uskoro i osma), o ovoj vinariji mogu reći sledeće: Ako želite da osetite tipične karakteristike neke sorte, predela gde raste vinova loza i da kupite vino za pristojan novac - Jeruzalem Ormož.
1 E bas provociras, ja jos nisam probao nijedno , a Sovinjon im hvale do neba
ОдговориИзбриши2 Ovo za Ilocke podrume je i meni poznato :)
3 Ovo sa Grascem nisam shvatio ?
Grašac je bio vino sa manom, sa mirisom kiselog kupusa
Избриши