понедељак, 23. новембар 2015.

Amarone della Valpolicella

Probati Amarone bar jednom u životu je velika stvar. Imati prilike da ga probate dosta puta - prava privilegija.
Dobro veče i dobro došli na stadion Bentegodi u Veroni!
Amarone della Valpolicella, zajedno sa Barolom i Brunelom, čini trio velikih italijanskih vina. Pravi se od sušenih bobica grožđa, koje se suše oko tri meseca.
Obično je kupaža tri italijanske sorte, među kojima dominira Korvina ( preko 60 % ).
Kakvog je ukusa Amarone?
Amarone poseduje specifičnu aromu bitera, u isto vreme je i gorak i sladak. Zavodi, omamljuje, traži novi gutljaj, stvara osećaj sreće.
Boja je uglavnom tamno crvena, skoro crna, punog je tela, vino u čaši je teško i gusto, miris pun i koncentrovan, sa visokim nivoom napada. Crna čokolada idealan pratilac. Redovno preko 15 % alkohola. U formi je i posle deset godina.
Amarone je jedinstven!
A kakvo je jutro posle dosta popijenog Amaronea?
To se ne može rečima opisati!
Pozdrav za Laim :*
P.S. Ovaj tekst je takođe koncentrovan.

Нема коментара:

Постави коментар