четвртак, 23. април 2015.

Trijumf rose 2014

Vinarija Aleksandrović je već godinama lider na srpskoj vinskoj sceni i ovih dana je u prodaju pušteno novo vino pod nazivom Trijumf  rose, koji je sačinjen od Kaberne Sovinjona i Kaberne Frana (70:30), dok su prethodni Trijumfi rađeni od Pino Noara.. Jedna od stvari koja ovu vinariju čini zaista velikom je i način na koji promovišu nova vina, gde postavljaju standarde u sferi reklamiranja na društvenim mrežama kod nas. Pozdravljam!
Trijumf rose je predstavnik Provansa stila i spada u retka roze vina ove vrste u Srbiji. Jedna od stvari koja prva upada u oči kod ovog vina je boja, koja je svetlo braon narandžasta i uporedio bih je sa bojom lukovine. Na mirisu dominiraju arome tropskog voća, egzotika i manga, sa blagim zelenim brčićima u pozadini. Na ukusu izuzetno sveže i tropsko, blago ljutkasto, što je možda odraz mladosti ovog vina, ali to ne umanjuje njegov kvalitet i osvežavajući karakter od 12,7%.
Euforija i Varijanta su dobile novog starog druga, sa kojim će u tandemu činiti opasan trio u vreme predstojećih letnjih vrućina. Istakao bih i garderobu u koju je Trijumf obučen i siguran sam da nema greške ukoliko želite ovo vino nekom da poklonite. Naročito pripadnicama lepšeg pola!

Нема коментара:

Постави коментар