среда, 18. новембар 2015.

Bambino Nero

Vinska scena Srbije je dobila još jednu vinariju koja predstavlja pravo osveženje za ovo toplije vreme. Pod osveženjem smatram kreativnost, koja zrači . Lično, dizajn etikete mi je maestralan.
Vinarija Chichateau se nalazi u predivnom delu Srema, na obroncima Fruške Gore, u Šišatovcu. Svima nam je poznato da se tamo nalazi i čuveni manastir. Za ljubitelje pikanterija informacija da su blizu Šišatovca i Manđelos i Ležimir.
Bambino Nero je jedno od četiri sjajna vina ove vinarije, koja u svojim redovima poseduje uglavnom crne sorte grožđa: Kaberne Fran, Kaberne Sovinjon i Merlo. Pomenuo bih još i mega kreativnu bocu rozea Pink Punk.
Na etiketi crnog detete nema godina berbe, ali moglo bi se reći da je vino iz 2014., jer svi parametri ukazuju na to.
Boja je veoma čista i prozirna, svetlije rubin crvena i u čaši je veoma mladalački pokretno.
Na mirisu obilje svežine, crveno voće poput jagode i maline, blage pirazinske arome i ovo vino pomalo podseća  na Trijumf roze od Aleksandrovića, gde je takođe mladi Kaberne Fran u dominaciji.
U ustima alpski sveže, mlado, blago taninsko, voćno i opet pomalo zeleno i herbalno u pozadini. Dugačka završnica sa ukusom sveže ubrane i hladne nane.
Ovo vino je potpuno svoje. Napravljeno je da se popije mlado i može da posluži kao vrlo dobar uvod u vinsko veče. Još jednom pohvala za kreativnost u dizajnu, nazivu vina i imenu vinarije.


Нема коментара:

Постави коментар