петак, 25. септембар 2015.

Inat iz Molovina

Vinarija Molovin spada u onaj red vinarija čiji naziv u startu može da vam se ne dopadne. Inače, Molovin je  kultno selo u jugoslovenskoj kinematografiji, čije ime je Slavko Štimac toliko puta izgovorio dok je bio u službi  kod gazda Jeriha i nalazi se u Sremu, u blizini Šida. U ponudi  imaju: Inat - Rajnski Rizling, Princip - Traminac, Plavi princip - Frankovka i roze Bobo, koji je posvećen našem legendarnom teniseru Slobodanu Živojinoviću.
Kao i na prethodnoj boci  vinarije Molovin, na etiketi nema godina berbe, nego samo datim punjenja, decembar 2012., te stoga možemo zaključiti da ima minimum 3 ili 4 godine. Rajnski Rizling ima svoj jedinstveni miris i spada u one arome koje su lako prepoznatljive.
Inat je prilikom sipanja prilično uljaste teksture, što nam daje indicije o ne tako mladom vinu. Na mirisu tipična aroma za Rajnski Rizling. Ali ostareli! :) Kondicija mu je u padu i kiseline su neprijatne, nekako tupe i prezrele. Bez svežine, sa dosta tela, ostavlja utisak jednog sasvim prosečnog vina. To ne znači da se više nećemo družiti.
Bronza na Decanteru je osvojena 2012. godine i to je sigurno bio vrhunac ovog vina. Gvožđe se kuje dok je vruć, a Rajnski Rizling dok je mlad. Slobodno ću reći da je vino iz 2010. godine. Pozdrav za sve iskrene rizlingdžije.


Нема коментара:

Постави коментар