уторак, 18. август 2015.

Širaz Trivanović 2013

Vinarija Trivanović nam dolazi iz Erdevika, i u poslednje vreme je veoma aktivna što se izlaganja na vinskim događajima u Srbiji tiče. Ovom prilikom, želeo bih da pohvalim njihovu aktivnost. Nikada napadni, uvek negde lagano skriveni, izlažu paletu svojih proizvoda koja je prilično bogata vinskim sortimentom. Ima tu više belog nego crvenog, ali priznaću da od ove vinarije znam samo za Širaz i da ga nikada nisam probao. Uvek nekako prođem pored njih. Evo sada prilike.
Boca je zatvorena čepom na zavijanje, protiv kojeg nemam ništa protiv. I Širaz Jacobs Creek ima takav čep, pa ga obožavam :-) Boja vina je tamno crvena i deluje kao koncentrovani sok. Miris mi je ono najbolje u ovom vinu i veoma podseća na Jokićev Cuvee, u kojem, podsetićemo, takođe ima Širaza. Taj miris nije lako opisati, ali deluje kao stegnuto koncentovano gusto crveno voće. U ustima srednjeg tela, blago povišenih kiselina, bogat bojom za jezik, mekanih tanina i sa ponekim mehurićem kiseonika, koji mi jedino ne prija u celom vinskom sklopu.
U suštini, vino treba probati i doživeti ga na svoj način. Etiketa mi prvi put izgleda kako treba, mada bi joj dobro došao jedan redizajn. Cenovni rang svih vina vinarije Trivanović je prihvatljiv i Širaz opravdava novac uložen na njega ( 480 u vinariji ). Čudna je to sorta!

Нема коментара:

Постави коментар