понедељак, 15. јун 2015.

Mateus rose

Mateus rose dolazi iz Portugala i spada u grupu velikih svetskih vinskih brendova. Izgled flaše je specifičan  i  do sada je proizvedeno više od 110 miliona boca ovog okruglog lepotana. Osamdesetih godina prošlog veka, Mateus se služio kao welcome drink u mnogim hotelima u Evropi i uvukao se pod kožu svakom turisti koji ga je probao. Stvarno se pitam zašto?
Mateus se pravi od nekoliko portugalskih sorti grožđa i zanimljivo je da na boci ne mogu da nađem godinu berbe. Prilikom otvaranja boce čuje se zvuk kao kada otvarate neki penušavac, jer je vino rađeno metodom  frizzante. Kada se sipa, blago penuša i stvara oko sebe osećaj svežine i sreće. Boja je čista roze, dok na mirisu preovlađuju nežne arome crvenog voća, tačnije jagode i maline. U ustima blago gazirano, resko, mlado, sladunjavo, izrazito sveže i crveno voćno. Sadrži veoma mali procenat alkohola od samo 11%. Kada spojite sve ove stavke, dobije roze koji vas posle prve čaše jednostavno tera da probate još i uvlači u svoj začarani krug. Treba da se služi veoma hladan, na temperaturi od 5 - 8 stepeni i jedan je od mojih velikih letnjih prijatelja.
Kada želite da se na trenutak osećate kao građanin sveta - popijte Mateus! Kada su velike vrućine i želite dobro da se rashladite - popijte Mateus! Kada želite da impresionirate devojku koja vam se dopada i da joj pokažete koliko se dobro razumete u vino - popijte Mateus!

Нема коментара:

Постави коментар