понедељак, 23. фебруар 2015.

Cuvee Piquant 2013

 Vinarija Kovačević već godinama spada u sam vrh vinarstva u Srbiji i slobodno se može reći da je to vinarija koja pravi odlična bela vina. Naravno, tu ne treba zaboraviti Aurelius - dominantnog crvenog mužjaka među belim lepoticama. Svoje vinsko odrastanje me tesno povezuje sa ovom vinarijom i Rajnskim Rizlingom, koji se nekada prodavao u rinfuzi i od kojeg se dosta naučilo.
 Cuvee Piquant je novo vino vinarije Kovačević i kupaža je Traminca 70%, Muscat Otonela 20%, Pinot Blanca i Pinot Grisa 10%. Ne mogu za sebe reći da sam ljubitelj Traminca, ali u kombinaciji sa ostale tri sorte sve to izgleda nekako kako treba i uz etiketu, koja ima sjajnu boju i deluje veoma elegantno i otmeno.  Ovo je moralo da se proba.
 Može se primetiti da je vino prilično uljasto i u čaši teško pokreljivo. Zlatne je boje. Na mirisu prijatno muskatno, sveže i sa lepim kiselinama koje su profinile Traminac. U prvoj čaši je bilo i kompota od grožđa, mirisa kasne berbe, dok kasnije preovlađuju lepe muskatne i cvetne arome. U ustima je puno, dovoljno alkoholno i sa ukusom koji savršeno prati miris. Jednostavno rečeno, u ovom vinu ima svega koliko treba!
 Utisci su sasvim pozitivni i vinarija Kovačević je još jednom pokazala da zna da napravi sjajno vino sa stilom koji će se dopasti mnogima. Preporuka za pripadnice lepšeg pola i za ljude koji žele malo bliže da osete čaroban svet vina.


Нема коментара:

Постави коментар