понедељак, 17. новембар 2014.

Brunello di Montalcino 2009

Brunello di Montalcino sigurno spada u grupu najvećih vina na svetu i dolazi nam iz Toskane, tačnije iz okoline mesta Montalćino. Pravi se isključivo od sorte Sanđoveze i naziv Brunnello potiče od deminutiva reči Bruno, što znači braon. Nosi ponosnu italijansku apelaciju DOCG i znači da je kvalitet garantita.
Izuzetno sam se radovao otvaranju ove boce, jer vina ovakvog kvaliteta se piju ređe od ostalih i pružaju ogromno zadovoljstvo.Nisam dekantirao, jer ipak više volim da se vino u boci postepeno otvara i da poslednja čaša bude to.
Već na početku iznenađenje u vidu braon boje,ali ne od starosti, već može se reći od Bruna :) Na mirisu dominira aroma duvana i to tako kao da uzmete konzervu u koju stavite dosta finog duvana, sipate vrlo malo aćeto balzamika i sa vremena na vrema narendate malo kore pomorandže. U ustima srednjeg tela, srednjih kiselina i dosta svilenkastih tanina. Očekivao sam više punoće, ali u suštini Brunello i jeste vino srednjeg tela.
Uživao sam u svakom gutljaju i opšti utisak je skroz pozitivan, kao i zaključak da ovakva vina treba piti češće.Veliki pozdrav za familiju Paćino iz Laima.

Нема коментара:

Постави коментар